
Je herkent het wel, je hebt niet veel tijd en zin in iets lekker? Dan is een croque altijd een goed idee!Snel en eenvoudig klaar, maar je grill wordt wel snel vuil waardoor je deze moet schoonmaken...
Wel, we kunnen niet zeggen dat dit verleden tijd zal zijn, helaas.
Maar als croque-masters kunnen we wel de do's en don'ts van het schoonmaken mee geven!
Don'ts
Ongeacht de manier waarop je de grill kuist, willen we 1 iets afraden.
Gebruik nooit een mes om de vuiligheid weg te schrappen, want hiermee maak je de anti-baklaag kapot.
Waardoor de levensduur van je grill drastisch verlaagt.
Do's
1. Azijn & water
Voordat je het apparaat volledig laat afkoelen, leg wat wat vochtig keukenpapier met water en azijn op de platen. De combinatie water-azijn zorgt ervoor dat de restjes losgeweekt worden én de bacteriën gedood worden, een win-win!
Na 5 tot 10min kan je de grill zo afvegen!
2. Sushi-stokjes
Om de groeven proper te krijgen, kan je sushi-stokjes gebruiken.
Wikkel er wat vochtig keukenpapier rond en je raakt tot in de kleinste hoekjes, zonder beschadiging.
3. Beter voorkomen dan genezen
Je haat het schoonmaken? Dan kan je altijd een stuk bakpapier op je grill leggen!
Hierdoor kom het vuil niet op de grill terecht, hooguit wat vet.
Bakpapier verwijderen en met een nat doekje erover en klaar is kees!